07.05.2017.
SJEDNICA SAVJETA VATROGASNE MLADEŽI VZG BJELOVARA

logo naslovna o1

Održana je prva sjednica Savjeta vatrogasne mladeži VZG Bjelovara (SVM-a) u ovom mandatu dana 27.04.2017. godine u prostorijama Zajednice sa početkom u 20:00 sati. Sjednici su nazočili predsjednik SVM-a Marijan Mužar, ing. strojarstva i članovi Mateja Špoljarić, Mario Bokan, Ivan Pašalić i Ivan Kilić. Opravdano je izostao Mateo Majcan. Osim navedenih sjednici su nazočili predsjednik i tajnica Zajednice te dosadašnji predsjednik SVM-a Stevo Sedlar.


Na sjednici je raspravljano o sljedećim točkama dnevnog reda:

1. Razmjena kontakt podataka članova SVM VZG Bjelovara

2. Aktivnosti po društvima vezano za predstojeća natjecanja

3. Prezentacija vatrogasne opreme 06.05.2017. godine na „korzu“ u Bjelovaru

4. Različito

Nazočni su razmjenili telefonske brojeve i e-mail adrese radi daljnje i bolje komunikacije.
Iz izvješća članova SVM-a vidljivo je da društva nisu započela intezivnije sa treninzima osim DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta. DVD Breza prestaje sa radom sa mladeži i opremu za iste je preuzelo DVD Gudovac koji je osnovao dvije ekipe mladeži. S obzirom da su članovi zastupali svoja društva predsjednik Zajednice je naglasio da članovi SVM-a moraju voditi brigu na nivou požarnih sektora te na taj način unaprijediti rad sa mladima. Nazočni su se složili s ovom konstatacijom.

Predsjednik Zajednice objasnio je razlog održavanja prezentacije vatrogasne opreme te naglasio kako bi SVM trebao osmisliti svoj prezentacijski prostor u svrhu privlačenja mladih u vatrogastvo. Nazočni su razradili ideju i podijelili međusobno zadatke.

Pod točkom različito donesena je vrlo važna odluka, a nakon razmatranja ideje kako mladima bolje približiti informacije vezane za rad Zajednice, a koje bi se ticale isključivo pomladka i mladeži. Svi su se složili da je to najbolje putem Facebooka. Oformljena je radna skupina za izradu Facebook stranice u sastavu Mateja Špoljarić, Ivan Kilić, Mario Bokan i Ivan Pašalić. Nadzor rada radne skupine i objavljivanje sadržaja pratiti će predsjednik Zajednice.

 

 

  • hvz
  • upvh
  • vzbbz
  • jvpbj
  • bjelovar
  • vatrogasni-portal
  • vatropromet
  • elektro-akustika 2